Weekend routine: mooie, verzorgde handen in vier stappen

Een feestje op de planning? Of gewoon toe aan een ultiem pamper-moment voor je handen en nagels? Het weekend is de perfecte gelegenheid voor een uitgebreide handverzorging. In deze vier stappen ben je verzekerd van zachte, gladde handen en een uitermate ontspannen gevoel.

Stap 1: Scrubben

Wist je dat je huid zich elke 28 dagen vernieuwt? Om dit proces te bevorderen, verwijder je dode huidcellen door je handen grondig te scrubben met de Purifying Hand Peeling. Deze specifieke peeling vertraagt het proces van huidveroudering en gaat onzuiverheden tegen. De huid voelt direct gladder en zachter aan. Breng de peeling aan op vochtige handen en wrijf het zachtjes in. Spoel af en dep je handen droog. Groot voordeel: gescrubde handen nemen werkzame stoffen uit handcrème ook beter op.

Stap 2: Verzorg je nagelriemen

Je kunt je nagels nog zo mooi lakken, als je nagelriemen velletjes en wondjes hebben, dan is de moeite allemaal voor niets. Herkenbaar? Voor gezonde en verzorgde nagelriemen is het zaak om ze eerst voorzichtig terug te duwen. Dit zorgt ervoor dat je nagels los komen van de nagelplaat en zo goed kunnen groeien. Duw je nagelriemen nooit terug met de nagel zelf; vanwege het opgehoopte vuil onder je nagels kun je kleine ontstekinkjes krijgen. Om je nagelriemen los te weken, gebruik je eerst de  Purifying Cuticle Response. Daarna duw je de nagelriemen voorzichtig terug met de Gentle Cuticle Stick of de Nail Pusher and Cleaning Stick. Je kunt deze overigens ook gebruiken om vuil onder de nagels te verwijderen. Heb je toch nog last van wondjes en velletjes? De Nourishing Cuticle Brush is een serum op basis van tea tree-olie en bisabolol, dat het genezingsproces activeert. Daarnaast verzacht het je nagelriemen al na het eerste gebruik. Liever een nagelriemcrème? Probeer KOH All Over The Top.

Stap 3: Vijl je nagels in model

De basis van verzorgde nagels begint bij het in model vijlen. KOH Crystal Nail File is een professionele, glazen vijl die haakjes en splijtende nagels voorkomt. Vijl je nagels altijd in één richting, dus géén zagende bewegingen maken, voor het beste resultaat. Handig: de vijl is verkrijgbaar in verschillende formaten en is 100% hygiënisch in gebruik, want hij is vaatwasserbestendig.

Stap 4: Hydrateer je handen

Je handverzorging sluit je af met een luxe handcrème. KOH Essential Hand Nourisher is een volle, geurende crème met vitamine A, C en E, aloë vera, collageen en lotusextract. Het voedt, verzacht en beschermt je handen tegen uitdroging en vroegtijdige huidveroudering. De Anti-Aging Spot Serum is verrijkt met groene thee extract, dat vochtinbrengend en herstellend werkt. Het geeft de huid een mooie, natuurlijke glans en het grootste voordeel: het gaat pigmentvlekken tegen. Bij regelmatig gebruik geeft het al na vijf weken resultaat. Goed excuus dus om je pampering-routine elk weekend te herhalen.

Geef een reactie