5 tips voor zachte handen in de winter!

Heb jij ook zo’n last van droge handen deze dagen? Een doffe huidskleur en kloofjes waarmee je blijft haken aan je kleding zijn een grote irritatie in de winter. De lucht in de winter is erg droog waardoor uitdroging van de handen onvermijdelijk is. Met deze 5 tips krijg jij weer mooie en zachte handen in de winter.

Tip 1    Gebruik een scrub

In eerste instantie klinkt het ongewoon om droge handen te scrubben. Echter, het scrubben is van essentieel belang om de huid te versterken. Tijdens het scrubben verwijder je dode huidcellen waardoor ruimte voor jouw handen ontstaat om nieuwe cellen te produceren. De huid wordt hierdoor sterker. Het Ginseng in de KOH Purifying Hand Peeling heeft een zuiverende en harmoniserende werking voor jouw huid en welzijn. De toegevoegde foliërende bolletjes versterken en verzachten de huid optimaal. Scrub 1 á 2 keer per week voor fluweelzachte handen.

Het scrubben van de huid zorgt er ook voor dat handcrèmes beter worden geabsorbeerd. Precies wat jouw droge huid in de winter nodig heft.

Tip 2    Kies voor een hydrateerde handcrème

Hydrateer jouw huid met een rijke crème. De KOH Essential Hand Nourisher verzorgt, verstevigt en geeft jouw huid nieuwe energie. De lichte structuur van de crème wordt makkelijk opgenomen door de huid en voelt fijn aan. De Essential Hand Nourisher is verrijkt met vitamine A & C voor het stimuleren van de aanmaak van collageen.

Tip 3    Drink voldoende water

Het hydrateren van een droge huid moet ook van binnenuit. Hoeveel water jij precies moet drinken is afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd, lengte, lichaamsgewicht en inspanning per dag. Moeite met water drinken? Gelukkig is thee ook een heerlijk drankje om aan jouw dagelijkse hoeveelheid water te komen. Drink vooral kruidenthee of groene thee. Deze onmisbare thee varianten versterken jouw weerstand en vochthuishouding.

Tip 4    Maak gebruik van de nacht

Maak jij optimaal gebruik van je schoonheidsslaapje? Terwijl jij slaapt herstelt de huid en wordt er nieuw collageen aangemaakt. Speciaal voor de nacht heeft KOH Cosmetics een kuur ontwikkeld om jouw droge huid te versterken in de winter. Het toegevoegde collageen in de KOH Restoring Hand Mask verzorgt en verstevigt de handhuid. Daarnaast zorgen de shiitake paddenstoelen voor een optimale hydratatie.

Tip 5    Verzorging van binnenuit

Een evenwichtige en gezonde voeding stimuleert de gezondheid én versterkt de huid. Het eten van bijvoorbeeld noten, vis, wortel- en tomatensmoothies bevatten de vitamines die jouw huid nodig heeft om de winter te overleven.

Geef een antwoord